Paieškos

Pūkas


Pūkas: charakteristikos ir aprašymas. Migracija, kur ji gyvena, šėrimas ir visa informacija apie šį vandens paukštį.

Paprastas pavadinimas: pūkas
Mokslinis pavadinimas: Fratercula artica

Nors, matyt, yra labai didelių populiacijų, šios rūšies smarkiai nyksta. Šis sumažėjimas reiškė, kad jo pavadinimas buvo įtrauktas į IUCN sąrašą tarp rūšių, kurios klasifikuojamos kaip pažeidžiamos (2015 m. Atnaujinimas). 2018 m. „BirdLife International“ pranešė, kad netrukuspūkastai galima būtų laikyti nykstančia rūšimi.

Puffin: kur jis gyvena

Mėgsti šaltą vandenį. Šis jūrų paukštis peri Islandijoje, Norvegijoje, Grenlandijoje, Niufaundlande ir vakarinėje Airijos pakrantėje. Jis lengvai pastebimas visose Šiaurės Atlanto pakrantėse, Škotijos ir Velso pakrantėse ... Rūšis yra ir Italijoje, kur kai kur atkeliauja su savo migracijos peržiemoti. Žiemą jis taip pat pasiekia vakarinę Viduržemio jūrą.

Daugiau nei 90% pasaulio gyventojų yra Europoje, likę 10% gyvena Šiaurės Amerikos rytų pakrantėse. Kolonijos Islandijoje sudaro 60% pasaulio gyventojų.

Didžiausia pasaulyje kolonija yra netoli„Witless Bay“ ekologinis draustinisir turi 260 000 porų. Mažesnės kolonijos yra Murmansko (Rusija), Naujosios Škotijos ir Meino pakrantėse.

Kaip ir daugelis jūros paukščių,pūkasdidžiąją metų dalį jis praleidžia atviroje jūroje, toli nuo žemyno ir pakrantės rajonus lanko tiklizdąir daugintis.

Puffin: charakteristikos

Jį lengva atpažinti dėl ypatingos išvaizdos: jis turi plokščią trikampį snapą, ryškių spalvų (oranžinę ir geltoną), pilkus skruostus. Plunksnos apačia yra balta, o viršus juodas.

Jis pasiekia apie 30 cm ilgį, kai svoris yra 400 - 600 gr.

Suaugę vyrai ir moterys turi tą pačią išvaizdą (rūšiai nėra būdingas lytinis dimorfizmas), nors vyrai paprastai būna šiek tiek didesni.

Sausumoje pastebima tipiška vertikali padėtis. Ant vandens jis plaukia dėl kojomis su tinkleliu ir gali pasinerti po vandeniu, naudodamas savo sparnus.

Jis inkiluoja jūros rajonuose, kolonijose, netoli uolėtų pakrančių:pūkaskasa duobę ten, kur padeda tik vieną baltą kiaušinį. Nuo išsiritimo kūdikiui prireiks 6 savaičių, kol jis taps autonomiškas. Lytinę brandą pasiekia 4-5 metų amžiaus.

Šie paukščiai yramonogamiškas, jie išlaiko porą visam gyvenimui. Pora paruošia lizdą: kol vienas egzempliorius kasa, kitas stovi sargyboje, o tada perjungia posūkius. Patinas praleidžia daugiau laiko aapsaugoti lizdą, o patelė atlieka medžiotojo vaidmenį: ji perka maistą savo jaunikliui.

Nerštas prasideda balandžio mėnesį piečiausiuose kolonijose, kolonijos, gyvenančios šaltesnėse vietose, pradeda neršti birželį (pavyzdžiui, Grenlandijoje). Inkubacija trunka 39-45 dienas.

puffinsjie yra draugiški paukščiai: atviroje jūroje jie gyvena vieni, tačiau sausumoje gyvena kolonijose, kur netrūksta dominuojančių egzempliorių.

ar pufinas skraido? Aišku! Skrisdamas šis paukštis smarkiai išskleidžia sparnus, prieš pakildamas į orą. Sparnų matmenys pritaikyti dvejopam naudojimui: tiek skrydžiui, tiek maudynėms po vandeniu. Norėdami skristi, sparnai turi plakti labai greitai (kelis kartus per sekundę).

Atlanto pūkas: maitinimas

Ką valgo pūkai? Jie minta krevetėmis ir kitais vėžiagyviais, žuvimis, moliuskais, polichaetomis ir visais pakrantės rajonuose esančiais gyvūnais: jos idealūs grobiai yra apie 7 cm ilgio, net jei jis gali medžioti ir valgyti iki 18 cm ilgio žuvis. Medžiodamas po vandeniu, jis naudoja kojas kaip vairus, o sparnus - kaip "mentes". Jis gali pasiekti didelį gylį ir po vandeniu išbūti iki minutės.

Tarša ir klimato kaita gali labai paveikti šios rūšies įpročius. Pulcinella laikoma gerabioindikatoriusaplinkos: per maisto grandines jie gali sukaupti daug sunkiųjų metalų, tokių kaip gyvsidabris ir arsenas. Kiaušinių ir plunksnų mėginiuose galima atlikti sunkiųjų metalų matavimus.

Atlanto pūkas: migracija

Rudenį ir žiemą praleidęs atvirame vandenyne ir šiaurinėse jūrose (įskaitant kai kurias Viduržemio jūros vietas), Atlanto vandenų pūlingas grįžta į pakrančių teritorijas veisimosi sezono pradžioje, vėlai pavasarį.

Italijoje jis dažniausiai būna žiemos lankytojas Ligūrijos jūroje ir Tirėnų jūros šiaurėje.

Smalsumas: kaip jūs sakote vandens putinas angliškai? Vandeninio pufino pavadinimas angliškai yra Atlanto puffinas.

Rekomenduojamas skaitymas

Jei esate ornitologijos entuziastas ar norite priartėti prie šio sektoriaus, galiu rekomenduoti knygą, kurioje rasite visų rūšių, esančių Italijoje ar žiemojančių mūsų šalyje.

Aptariama knyga pavadinimu „Paukščių gidas“ buvo išleista 2018 m., Joje surinkta daugiau nei 4000 nuotraukų, kad būtų galima gerai atpažinti rūšį. Norėdami gauti visą informaciją, nukreipiu jus į oficialų „Amazon“ puslapį:Paukščių vadovas. Aš rekomenduoju pirkti „Amazon“, nes kai kuriuose knygynuose jis siūlomas už 70 eurų, tuo tarpu „Amazon“ jūs siūlote įsigyti 33,15 euro ir nemokamą siuntimo kainą.

Kiti vandens paukščiai Italijoje:

  • Moorhenas
  • Kormoranas
  • Karališkasis žvejys
  • Coot
  • Baltasis garnys
  • Pilkasis garnis
  • Violetinis garnis
  • Gulbė nebylė
  • Austrių gaudytojas
  • Galvijų eglė


Vaizdo įrašas: Arcade Funhouse - Elevator Action (Liepa 2021).